نتایج اولین دوره مسابقات مجازی استایل داوری اعلام شد
خرداد ۲۱, ۱۴۰۱سی و هشتمین دوره مسابقات قهرمانی کشور آقایان رزم آوران
شهریور ۱۶, ۱۴۰۱چند و چون مسابقات پهلوانی رزم آوران در مصاحبه با استادبزرگ مجید رجایی
انجمن رزم آوران ایران در نظر دارد برای اولین بار نسبت به برگزاری مسابقات پهلوانی این رشته اقدام نماید. به همین دلیل لازم دیدیم که برای آگاهی همه رزم آوران از اتفاقی که برای اولین بار قرار است در رزم آوران بیافتد واطلاع از چند و چون مسابقات پهلوانی رزم آوران در مصاحبه با استادبزرگ مجید رجایی بنیانگذار و رئیس انجمن رزم آوران اطلاعات دقیق تری بدست آوریم تا هم به سوالات ما و هم به سوالات هنرجویان پاسخ داده شود و ابهامات احتمالی در این زمینه برطرف شود.
سوال : چرا نام این مسابقات پهلوانی گذاشته شد و اساساً هدف از برگزاری مسابقات پهلوانی چیست؟
پاسخ : در یک نبرد واقعی اگر چه وزن بی تاثیر نیست اما ناگزیر باید با حریف روبرو شد و نمی توان بدلیل اختلاف وزن از زیر آن شانه خالی کرد. آیا کسی که توان مبارزه با فردی سنگین وزن تر از خود را دارد از کسی که فقط میتواند با هم وزن خود مبارزه کند قویتر نیست. و آیا کسی که می تواند بیست راند را مبارزه کند از کسی که فقط توان مبارزه در سه راند یا کمتر را دارد قویتر نیست. برای رسیدن به این توان و قدرت چه باید کرد؟ پاسخ یک چیز است تلاش و تمرین. و برای ایجاد انگیزه این تلاش و تمرین چه باید کرد؟ ایجاد یک روش مسابقه؛ و طبیعی است کسی که پس از مرحله قهرمانی در مسابقات متداول برای رسیدن به درجه ای بالاتر اینچنین تلاش میکند و برهمه مدعیان پیروز می گردد عنوانی فراتر از قهرمانان خواهد داشت که ما نام پهلوان رزم آوران را برای آن برگزیدیم. البته مفهوم پهلوانی فراتر از توانائی های بدنی است اما با فرض اینکه اساساً رزم آوران ورزشی است که ورزشکاران آن تربیت های جسمی را در کنار تربیت های روحی و اخلاقی دنبال می نمایند و حق جو و حق طلب و حامی حق و عدالت هستند استفاده از عنوان پهلوان برای این عزیزان بی مسما نخواهد بود.
سوال : این مسابقه بین چه کسانی قرار است برگزار شود و چه تفاوتی با دیگر مسابقات رزم آوران دارد؟
پاسخ : آیین نامه مسابقات پهلوانی سالهاست که تدوین شده اما به دلیل مشکلات موجود و نبود امکانات تاکنون موفق به برگزاری آن نشدیم. این مسابقات در واقع بین نفرات مدعی پهلوانی که توان بالاتری نسبت به سایرین در مبارزه داشته باشند برگزار خواهد شد. زیرا برگزاری آن مانند سایر مسابقات به سه دور (راند) خلاصه نمی گردد. و ممکن است تا بیست دور هم ادامه یابد. و به همین دلیل شرکت در این مسابقات نیازمند توان بالایی در حد حرفه ای خواهد بود. و از ویژگی های دیگر این نوع از مسابقات محدود نبودن آن به اوزان اعلام شده در سایر مبارزات رزم آوران است. در مسابقات پهلوانی ورزشکاران تنها به سه گروه سبک وزن و میان وزن و سنگین وزن تقسیم بندی میگردند. و لذا این موضوع خود می تواند یکی از چالش های پیش روی داوطلبان در این رقابت ها باشد.
سوال : چرا تعداد دور (راند) های مسابقه تا این اندازه افزایش داشته و چه نتیجه ای می تواند در پی داشته باشد؟
پاسخ : در اغلب مسابقات رزمی حتی اگر بهترین قضاوت از سوی داوران صورت گیرد اغلب بازنده ها و طرفدران و مربیان ایشان تا حدی نسبت به نتیجه مسابقه معترض و دل چرکین هستند. در این روش انتظار این است که نفر بازنده، خود به نتیجه برتری نفر مقابل خود تا حدودی اطمینان حاصل نماید و تا حد امکان در اعلام برتری نفر مقابل پیش قدم گردد. لذا عملکرد داور نیز طوری در آیین نامه پیش بینی گردیده که کمترین دخالت را در تعیین نتیجه داشته باشد. و مسابقات بدون قطع داور تا مرحله ضربه فنی (ناک اوت) و پای فنی (ناک دان) و یا خطای یکی از مبارزین بدون قطع داور ادامه می یابد. و ادامه دادن مسابقه برای کسی که از توان فنی و آمادگی جسمانی بالا برای ادامه بیست دور (راند) مسابقه برخوردار نباشد میسر نخواهد بود. و نتیجه با وضوح بیشتری آشکار می گردد. در ثانی این روش از مسابقات چون به توان فنی و آمادگی بیشتری نیاز دارد و مدت آن طولانی تر خواهد بود از جذابیت بیشتری نیز برای تماشگران برخوردار بوده و مبارزان را نیز به تلاش و تمرینات بیشتر تا حد حرفه ای برای امکان حضور در این مسابقات تشویق می نماید.
سوال: این تعداد دور (راند) در مسابقه نیاز به زمان زیادی دارد و هر دوره از مسابقات پهلوانی مدت ها به طول خواهد انجامید. برای رفع این مشکل چه تدبیری اندیشیده شده است؟
پاسخ : برگزاری مسابقات محدوده زمانی خاصی ندارد و در طول سال ادامه می یابد. به همین منظور در روزهای جمعه هرهفته در زمان تقریبا ۳ ساعت تنها سه مسابقه همانند لیگ به صورت غیر متمرکز برگزار خواهد شد. و ثبت نام شرکت کنندگان در این مسابقات بسیار محدود خواهد بود. و اگرچه ثبت نام در آن آزاد بوده و سهمیه ای برای استان ها در نظر گرفته نشده است . اما در اولین دوره با توجه به ظرفیت محدود، کسانی که برای ثبت نام سریعتر اقدام نمایند در اولویت خواهند بود. و در سالهای آتی همانند مسابقات لیگ کسانی که در اولین دور از مسابقات نتیجه را واگذار نمایند به لیگ دسته دو و کسانی که در لیگ دسته دو در یک شانزدهم جدول قرار داشته باشند به لیگ دسته یک راه خواهند یافت.
سوال : آیا جوائزی هم برای این مسابقات در نظر گرفته شده تا مشوقی برای مبارزین جهت شرکت در مسابقه ای به این سنگینی باشد؟
پاسخ : بله. علاوه بر بازوبند پهلوانی که به نفر اول مسابقه تعلق خواهد گرفت جایزه نقدی به مبلغ دویست میلیون ریال به نفرات اول اهدا می گردد.
سوال : شرایط ثبت نام در این مسابقات چگونه خواهد بود؟
پاسخ : کلیه رزم آوران که موفق به دریافت حداقل کمربند قرمز گردیده و سوابق ایشان در سامانه رزم آوری ثبت و قابل تایید می باشد می توانند برای شرکت در این مسابقات اقدام نمایند. و نیاز به هیچ گونه معرفی نامه از مربی و یا انجمن های استان ها نخواهند داشت. مدارک لازمی که باید در هنگام ثبت نام از سوی داوطلبان ارائه گردد تنها گواهی سلامت پزشکی، بیمه نامه معتبر به نام رزم آوران و فیش واریزی به مبلغ یک میلیون تومان خواهد بود. و علاوه بر آن می باید حداقل یک نفر را در هر دوره از مسابقات به عنوان مربی یا سرپرست همراه خود داشته باشند.
سوال : این مسابقات با چه روشی از مبارزات برگزار می گردد؟
پاسخ : این مسابقات در روش تامکوب برگزار خواهد شد. البته با توجه به اینکه قرار است در بیست دور ادامه یابد تفاوت های کوچکی هم خواهد داشت که از جمله چون تمام دور(راند) ها در یک شیوه بر گزار می شود با دریافت هشت امتیاز منفی فرد خاطی بازنده کل مسابقات نخواهد بود. و این عدد به منفی ۱۶ تغییر یافته است. یعنی در صورت کسب ۱۶ امتیاز منفی بازنده اعلام میگردد. و از تفاوت های دیگر این است که مسابقات تنها با ضربه فنی و یا دو بار پای فنی بر اثر ضربه به سر و یا سه بار پای فنی در کل و یا کسب ۱۶ امتیاز منفی پایان می یابد. و امتیاز های اعلام شده از سوی داور برای ضربات مؤثر به سر و یا زمین زدن حریف اگر منجر به ضربه فنی و یا پای فنی نگردد مسابقه را پایان نخواهد داد. مگر اینکه در پایان بیست دور(راند) از مسابقه هنوز برنده مشخص نگردیده باشد که در آن صورت امتیازات و نمرات منفی که در طول مسابقه کسب گردیده اند میتواند در تعیین نتیجه برنده مؤثر واقع شوند.
سوال : سن یا وزنی هم برای شرکت کنندگان در این مسابقه در نظر گرفته شده است؟
پاسخ : مسابقات پهلوانی به صورت وزن آزاد برگزار میشود ولی برای افزایش تعداد شرکت کنندگان و کاهش صدمات احتمالی طوری برنامه ریزی شده که کلیه افراد بالای ۱۸ سال بتوانند در هر یک از سطوح ۷۵ – به عنوان سبک وزن، ۹۵ – به عنوان میان وزن و ۹۵ + به عنوان سنگین وزن در مسابقات شرکت نمایند.
سوال : این مسابقات از چه زمانی آغاز می شود و متقاضیان برای ثبت نام آن چقدر زمان دارند؟
پاسخ : این مسابقات پس از مسابقات قهرمانی کشوری و در سال جاری از نیمه دوم سال آغاز می گردد. اما ثبت نام آن از اول مرداد ماه آغاز خواهدشد. و به محض رسیدن تعداد متقاضیان به حد نصاب حداکثر ۳۲ نفر ثبت نام پابان می یابد. لذا یک فرصت یک ماهه برای ثبت نام در نظر گرفته شده اما ممکن است حتی در یک روز و یا یک ساعت این مدت به اتمام برسد.
سوال : محل برگزاری این مسابقات کجا خواهد بود؟
پاسخ: مسابقات از تهران آغاز خواهد شد اما با توجه محل سکونت متقاضیان و درخواست میزبانی استانها ، میتواند در سایر استانها نیز برگزار گردد که در این رابطه کمیته برگزاری مسابقات تصمیم خواهد گرفت. البته لازم به ذکر است که اگر تعداد متقاضیان زیاد باشد این مسابقات میتواند همزمان در چند استان نیز انجام گردد.
سوال : شیوه برگزاری این مسابقات بر اساس چه جدولی خواهد بود و هر یک از شرکت کنندگان تا تعیین نتیجه چند مسابقه خواهند داشت؟
پاسخ : با توجه به اینکه تنها شناختن نفر اول مسابقات یعنی پهلوان رزم آوران در این شیوه مد نظر میباشد لذا مسابقات با جدول تک حذفی برگزار خواهد شد. و همانطور که میدانید در یک جدول تک حذفی ۳۲ نفره نهایتا ۵ دور مسابقه برگزار میگردد. یعنی نفر اول مسابقه برای رسیدن به این مقام می باید در ۵ مسابقه شرکت نماید که احتمال دارد در هر ماه یک مسابقه برای او برگزار شود .